A weboldaladon elengedhetetlen: az esztétikus dizájn!

Szeretnél egy szép és a látogatóid számára vonzó weboldalt létrehozni, amely elbűvöli a megrendelőidet? Akkor nem elég csak a tartalomra figyelned, hanem a designra is nagy figyelmet kell szentelned. Az esztétikus kinézet ugyanis nem csak a szemnek kellemes, hanem a konverziódat is növelheti. De hogyan érheted el, hogy a weboldalad szép legyen? Íme néhány tipp:

Válassz egy egységes és harmonikus színpalettát

A színek befolyásolják az emberek hangulatát és érzéseit, ezért fontos, hogy olyan színeket használj, amelyek illenek a weboldalad témájához és céljához. Kerüld a túl élénk vagy túl sötét színeket, amelyek zavaróak vagy elriasztóak lehetnek. Inkább használj pasztell vagy semleges színeket, amelyek nyugtatóak és elegánsak. Szép színpaletta létrehozásában segítségedre lehet a Coolors.

Használj jó minőségű képeket és videókat

A képek és videók segítenek felkelteni a látogatók érdeklődését és bemutatni a termékedet vagy szolgáltatásodat. De nem mindegy, hogy milyen képeket és videókat választasz. Kerüld a pixeles, homályos vagy irreleváns képeket és videókat, amelyek rontják a weboldalad megjelenését és hitelességét. Inkább használj magas felbontású, világos és érdekes képeket és videókat, amelyek vonzzák a tekintetet és kiemelik az előnyeidet. Rengeteg jó minőségű stock fotót találsz például a Unspalsh oldalon.

Tartsd be a tipográfiai szabályokat

A tipográfia az a tudomány, amely a betűk formájával és elrendezésével foglalkozik. A tipográfia nagyban befolyásolja a weboldalad olvashatóságát és esztétikumát. Ezért fontos, hogy olyan betűtípust válassz, amely könnyen olvasható, jól illeszkedik a weboldalad stílusához és nem túlzsúfolt. Kerüld a túl kicsi, túl nagy vagy túl díszes betűtípusokat, amelyek nehezítik az olvasást vagy elvonják a figyelmet. Inkább használj egyszerű, tiszta és modern betűtípusokat, amelyek eleganciát és professzionalizmust sugároznak.

A Fontpair oldala segít neked megtalálni a megfelelő betápárokat.

Ügyelj az arányokra és a térközökre

Az arányok és a térközök azok az elemek, amelyek meghatározzák a weboldalad szerkezetét és egyensúlyát. Az arányok azt jelentik, hogy milyen méretben jelennek meg a különböző elemek egymáshoz képest. A térközök pedig azt jelentik, hogy mennyi hely marad az elemek között. Kerüld az olyan arányokat és térközöket, amelyek torzítják vagy zsúfolttá teszik a weboldaladat. Inkább használj olyan arányokat és térközöket, amelyek harmonizálnak egymással és létrehoznak egy kellemes vizuális ritmust.

Remélem, ezekkel a tippekkel segítettem neked abban, hogy esztétikusabbá tedd a weboldaladat.

Ha hasznosnak találod a cikket, kérlek, oszd meg!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek: