Barion Pixel

WordPress tippek

Nos, kinek van szüksége WordPress tippekre? Mindenkinek, aki saját WordPress weboldalt üzemeltet, de ha te webdizájner vagy és az ügyfeleidnek készítesz WordPress oldalakat, akkor is sok hasznos információt fogsz találni a lenti listában!Néhány beállítás megváltoztatása, néhány plugin feltelepítése WordPress weboldadon egy nagyszerű módja annak, hogy weboldalad gyorsabb, biztonságosabb és népszerűbb legyen. Ezeknek az apró változtatásoknak elvégzése után a Google-ből több organikus látogatód fog érkezni ami sikeresebb üzleti tevékenységet fog eredményezni.

1. Keress egy tapasztalt WordPress specialistát!

Ha te magad is fejlesztő vagy, akkor ez a pont rád nem vonatkozik. Viszont ha egész más területen dolgozol, de saját weboldalad kezeled, akkor ez egy fontos pont!

A WordPress és a Google folyamatosan változik. Így egyre fontosabb, hogy legyen valaki, aki ezt figyeli, aki tisztában van ezekkel a változásokkal. Érdemes még azelőtt szétnézned a fejlesztők közt, mielőtt még valami elromlik a weboldaldon.Nincs is annál rosszabb, mint amikor valami elromlik, nem megy az oldalad és kapkodva kell valakit keríteni!Ha még nincs szakértő fejlesztőd, akkor lehet, hogy a projekted akár egy-két hétig is várhat majd, mielőtt valaki  elkezdhetne dolgozni rajta. Ez nem csak pénzkiesést jelent számodra, hanem a weboldalad és céged hírnevét is rontja.

Ha szeretnéd, hogy a legjobb fejlesztők együttműködjenek veled, azt javasolnám, hogy nézz szét a blogomon egy kicsit. Ezek a cikkek segítenek abban, hogy olyan fejlesztőt találj, aki megoldja a problémádat.

Nos, ha már jó kapcsolatot létesítettél egy profi fejlesztővel, akkor egy lépéssel a többi WordPress weboldal tulajdonos előtt jársz.

Ha azonban továbbra is keresed a tökéletes fejlesztőt,  akkor tudok ajánlani néhányat, ha felveszed velem a kapcsolatot.

2. Állítsd be (és konfiguráld helyesen) az SSL tanusítványt

Napjainkban a weboldal biztonsága fontosabb, mint valaha, különös tekintettel arra, hogy a Google extra súlyt adott az SSL-k rangsorolási algoritmusaiban. Ez azt jelenti, hogy a https: // feletti webhelyek alacsonyabb rangúak, mint a https: //.

Ha még nem frissítetted a https: // tanusítványát, akkor az nagy probléma …

Ez keresőoptimalizálás szempontjából is gond, hiszen kevesebben fogják megtalálni a weboldalad a  Google-ben.

Ebben az évben a Google a weboldal biztonságossá tételére helyezi a hangsúlyt. Annyira, hogy a hagyományos HTTP-weboldallal létestített kapcsolatokat “nem biztonságos”-ként jelöli a Chrome-ban ésegy piros” X “és lakat is jelzi ezt a fajta kapcsolatot.

Tehát, amint látod, a https: // a legfontosabb bizalmi tényező, különösen a keresőmotorok esetében. 

A hivatalos Google bejegyzést erről itt találod.

Ha az SSL helyesen van telepítve és konfigurálva a weboldalra, akkor fog azt a bizonyos zöld “biztonságos” lakat ikon is megjelenni.

Ha nem vagy biztos abban, hogy a saját weboldalad biztonsága jelenleg milyen, vagy ha egyszerűen segítségre lenne szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot. 

3. Szánj időt és pénzt a weboldalad biztonságosabbá tételére

Ez az SSL tanúsítvány beállításhoz is kapcsolódik.

2017-ben néhány nagyon durva adatsértéseket láttunk, ott volt az Equifax és a Yahoo, hogy csak néhányat említsünk … (nézd meg ezt az oldalt, nagyon látványos!)

Az egyik plugin, amit ajánlok, az a  All In One WP Security & Firewall. Sok beállítási lehetősége van, rá kell szánni az időt a beállításra, de hidd el, megéri, mert én is naponta több jelzést kapok a már elkészült weboldalaimról, hogy robotok próbálkoznak bejutni és feltörni azokat.

A másik, szintén nagyon hasznos plugin a Wordfence. Hasonlóan bonyolult, de nagyon jól működő plugin, mint az előző. Szinte mindegy, melyiket használod.

Ha olyan WordPress weboldal-tulajdonos vagy, aki nem ismeri még, hogyan tegye biztonságosabbá az oldalát, akkor vedd fel a kapcsolatot egy biztonsági szakemberrel.

4. Optimalizáld a weboldalad sebességét

A weboldal sebessége igazán, tényleg nagyon sokat számít… 2018-ban azt szeretjük, ha mindent azonnal megkapunk, semmire sem kell várnunk és ez a weboldalakra is igaz. Senki sem szeret manapság várni.

Ha lassú betöltődésű a weboldalad, akkor annak sajnos következményei vannak. Több látogató fogja elhagyni az oldalt még mielőtt eljutnának azokhoz az információkhoz, ami miatt a weboldaladra látogattak.

Az első lépés, hogy elindítsd a Google PageSpeed Insights, a GT Metrix és a Pingdom sebesség és teljesítménymérési teszteket.

Ha a teszt eredményei nem olyan lenyűgözőek, mint amilyennek szeretnéd látni őket, akkor itt az ideje, hogy egy teljesítményoptimalizáló plugineket telepíts a wordpress oldaladra.

Ilyen pl. a WP Rocket, W3 Total Cache, vagy a WP Super Cache.

Bármelyiket is választod, jelentős javulást kell tapasztalnod a fent említett sebességmérő teszteken a telepítésük és beállításuk után.

5. Használj child theme-et a weboldaladon

A 2018-as év folyamán jelentős változásokat fogunk találni a WordPress-ben. Ezek a változtatások arra kényszerítik a WordPress sablon fejlesztőit, hogy új frissítéseket adjanak ki a sablonjaikról annak érdekében, hogy továbbra is jól működjön a legújabb WordPress verzióval.

Biztos lehetsz benne, hogy fogod tudni használni ezeket a frissítéseket anélkül, hogy a webhelyed szétessen.

Igen, tudom, rendkívül csábító az, hogy az új “frissítés” gombot csak megnyomd, de ha a weboldalad nem megfelelően fejlesztették, nincs hozzá child theme,  akkor minden kemény munka veszélybe kerülhet.

Ne kockáztasd, hogy elveszíted az összes olyan testreszabást, amelyet azért állítottál be, hogy a weboldalad kinézete is tökéletes legyen… Ehelyett légy elővigyázatos és a jövőben kérd fejlesztődet, hogy child theme-et állítson be. (van néhány olyan sablon, ahol nem feltétlen szükséges, ezt a fejlesztőd tudni fogja!)

6. Automatizáld az adatbázis mentéseidet

Ez a pont az előző, child theme-hez kapcsolódik szorosan. Mielőtt frissíted a WordPress-t, érdemes egy adatbázis mentést csinálni. Ha nem úgy működik, ahogy szeretnéd, akkor vissza tudd állítania weboldaladat. 

A biztonsági mentést a fent említett biztonsági pluginok némelyike is meg tudja csinálni. Illetve vannak direkt erre megírt plugin-ek is: Updraft Plus WordPress backup, vagy a BackWPUp.

Ezek az “oh francba!” pillanatok elkerülhetőek lesznek a jövőben, ha van a weboldaladról biztonsági mentésed. Ha nem vagy teljesen otthon egy automatizált biztonsági terv végrehajtásában, azt javasolnám, hogy olyan fejlesztőt keress, aki ebben is segít.

Az egész folyamat általában csak pár órát vesz igénybe viszont az a nyugalom, amit cserébe kapsz, minden fillért megéri.

7. Optimalizáld a fotóid méretét

Nem kérdéses, hogy a képek óriási szerepet játszanak számos weboldal sikerében. De azért, mert egy olyan világban élünk, ahol a kép ezer szót ér, nem jelenti azt, hogy ugyanolyan sok helyet kell foglalniuk a szervereinken.

A weboldal teljesítményének növelése érdekében csökkenteni kell a képek méretét.

És igen, mindezt meg lehet tenni anélkül, hogy veszélyeztetned a képed minőségét.

Ha értesz a Photoshop-hoz, akkor a képed 72 dpi-re állíts. A méretre vágás után a Save for Web paranccsal mentve jpg-ben a jobb felső részen tudod állítgatni a kép minőségét. Minél alacsonyabb ez a szám, annál jobban tömörített a jpg és annál kisebb helyet foglal. Én a Medium-ra szoktam állítani a fotóim nagyrészét, ez még észrevehető minőségromlással nem jár. Ezzel azt éred el, hogy a weboldalad betöltési sebessége nagyban nőni fog. 

Illetve automatikusan elvégzi az optimalizálást Tinypng.com is.

8. Kezdj te is blogot írni

A blog elindítása lehetőséget ad arra, hogy megmutasd a rajongóidnak, olvasóidnak, ügyfeleidnek, hogy mennyire vagy jártas a szakmádban, mennyire lehet benned megbízni szakamilag és mennyire vagy naprakész. Ez egy fantasztikus módja annak, hogy a hitelességed növeld közvetve ezáltal a vállalkozásod számára is.

Minél több olvasót vonzol ezáltal a weboldalara, a blog annál több üzletet generálhat.

Azok számára, akik már blogolnak, azt javaslom, írjanak gyakrabban és még többet.

9. Legyen weboldalad reszponzív

2018-ban van, így a reszponzivitás már nem választható, hanem kötelező a weben.

Ma olyan világban élünk, ahol mindannyian állandóan online vagyunk… Egyik pillanatban a laptopunkon vagyunk a következőben már mobilon netezünk.

Igen, ez egy kicsit szomorú, de nem tagadom, hogy igaz.

Ezért kell 2018-ban biztosítani, hogy weboldalad minden eszközön közel tökéletesen jelenjen meg. 

Ha még nem reszponzív a weboldalad vagy a teljes weboldaladat szeretnéd modernizálni, átalakíttatni, akkor keress meg.  Nagyon szeretem a weboldal átalakításokat, imádom elképzelni és megvalósítani, hogy a régiből új legyen.

A cikket inspirálta és a képek forrása: Nathan Ello

Bármikor lehetőségünk van arra, hogy üzleti tevékenységünket a siker felé vezető úton átalakítsuk, felülvizsgáljuk és ez alól te sem vagy kivétel. Gondold át a fenti listát és nézd meg, melyik pont az, amelyik rád is vonatkozik, hasznos lehet számodra is. Ismét szeretnélek arra ösztönözni, hogy használd ezeket az ötleteket arra is, hogy elindíts egy, a fejlesztőddel folytatott beszélgetést annak érdekében, hogy olyan célokat határozzatok meg, amelyek végső soron segítenek előmozdítani weboldalad látogatottságát a jövőben.

És azok, akik még mindig keresik a tökéletes fejlesztőt WordPress weboldaluk felépítéséhez, átalakításához, keresőoptimalizálásához, írjanak nekem vagy kérdjenek árajánlatot tőlem! 

Ha hasznosnak találod a cikket, kérlek, oszd meg!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Landig page – 12 fontos elem és jobban fog konvertálni az érkező oldalad

Landig page – 12 fontos elem és jobban fog konvertálni az érkező oldalad

Mi az a landing page? A digitális marketingben a céloldal/landing page önálló weboldal, amelyet kifejezetten egy marketing- vagy reklámkampány céljára…
8 azonnal használható módszer, hogy a kapcsolati űrlapod többen töltsék ki

8 azonnal használható módszer, hogy a kapcsolati űrlapod többen töltsék ki

Kíváncsi vagy, miért nem töltik ki elegen a weboldaladon a kapcsolati űrlapot? Minden weboldal azért készül, hogy végül pénzt keress…
Tecnikai SEO beállítások kezdőknek

Tecnikai SEO beállítások kezdőknek

6 technikai SEO beállítás, hogy jobban teljesítsen a weboldalad a Google-ben Nem számít, milyen nagy forgalma van a blogodnak, jó…