Miért nem hoz látogatót a céges weboldalak egy része?

Sok vállalkozó úgy gondolja, hogy elég  létrehozni egy céges weboldalt, és máris özönlenek a látogatók és a vevők. Ez azonban nem mindig így működik. Egy weboldal nem egy állandó, statikus dolog, hanem egy dinamikus eszköz, amelyet folyamatosan frissíteni, optimalizálni és fejleszteni kell. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a weboldalunk hamar elavulttá, lassúvá és értéktelenné válik.

A három fő tényező, amely miatt a céges weboldalad nem úgy funkcionál, ahogy kellene:

– Nincs egyértelmű célja és üzenete.

A weboldalnak világosan kell kommunikálnia, hogy mi a vállalkozásod profilja, miben tudsz segíteni a potenciális ügyfeleknek, és miért válasszanak téged a versenytársak helyett.

  • Legyen egyértelmű és konkrét az üzenet. Ne használj általános vagy közhelyes kifejezéseket, hanem fogalmazd meg pontosan, hogy miben segít a weboldal látogatóidnak, és milyen előnyöket nyújtasz nekik.
  • Legyen rövid és tömör a szöveg. Ne terheld túl a látogatókat felesleges információkkal, hanem foglald össze a lényeget néhány mondatban vagy pontban. A hosszú szövegek elriaszthatják a látogatókat, és csökkenthetik az érdeklődésüket.
  • Legyen vonzó és meggyőző a tartalom. Használj olyan szavakat és kifejezéseket, amelyek felkeltik a látogatók figyelmét, és rábírják őket arra, hogy tovább olvassanak vagy cselekedjenek. Használj érzelmi vagy racionális meggyőzést, mutass be bizonyítékokat, amelyek alátámasztják az állításaidat.
  • Legyen egységes és következetes a komummunikációd. Ügyelj arra, hogy a weboldal célja és üzenete összhangban legyen a weboldalad designjával, tartalmával és funkcióival.

– Nincs megfelelő tartalma és dizájnja a weboldaladnak.

A weboldalnak érdekes, hasznos és friss tartalmat kell prezentálnia, amely megragadja a látogatók figyelmét, és rábírja őket a kapcsolatfelvételre, vásárlásra. A dizájn pedig egyszerű, tiszta és felhasználóbarát kell, hogy legyen, amely tükrözi a vállalkozás arculatát és értékeit.

Szeretnéd, ha a weboldalad vonzó és hatékony lenne? Akkor fontos, hogy figyelj a tartalom és a dizájn kialakítására. A tartalomnak érdekesnek, informatívnak és könnyen olvashatónak kell lennie. A dizájnnak pedig egyszerűnek, letisztultnak és összhangban kell állnia a tartalommal. Íme néhány tipp, hogyan alakítsd ki a megfelelő tartalmat és dizájnt a weboldalon:

  • Használj címsorokat, bekezdéseket és felsorolásokat a tartalom tagolására.
  • Használj rövid és egyszerű mondatokat és szavakat a tartalom megfogalmazására.
  • Használj képeket, videókat vagy grafikákat a tartalom illusztrálására.
  • Használj világos és kontrasztos színeket a dizájnban.
  • Használj egységes és olvasható betűtípusokat a dizájnban.
  • Használj üres tereket a dizájnban a légies, de rendezett hatás érdekében.
Nincs mérve és elemzve a céges weboldal teljesítménye.

A weboldalnak nem elég csak léteznie, hanem mérni is kell, hogy mennyire hatékony. Ehhez szükség van olyan eszközökre, mint a Google Analytics vagy a Search Console, amelyek segítségével nyomon követhetjük a weboldal forgalmát, konverziós arányát, kulcsszavas pozícióját és egyéb mutatóit.

Ha ezeket a hibákat kiküszöböljük vagy kijavítjuk, akkor nagy esélyünk van arra, hogy a weboldalunk sikeres legyen, és hozzájáruljon a vállalkozásunk növekedéséhez.

Ha segítségre van szükséged a weboldalad fejlesztésében vagy karbantartásában, keress bizalommal! Szívesen segítek neked ebben is!

Ha hasznosnak találod a cikket, kérlek, oszd meg!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek: