Barion Pixel

Mi kell a weboldal készítéshez?

MIRE LESZ SZÜKSÉGEM, HA WEBOLDALT RENDELSZ TŐLEM?

Amikor weboldalt rendelnek tőlem, akkor az első kérdések egyike mindig az, hogy az ügyféltől mire lesz szükségem, hogy elkészülhessen a weboldal. Most ezeket szedtem össze egy listába, hogy lásd, neked megvan-e minden és indulhat-e a tervezés

Mi az, amit NEKED kell biztosítanod? És mi a megoldás, ha nincsenek meg ezek?

1. Szöveg, tartalom

Természetesen mindenki úgy fordul hozzám, hogy megvan, miért is kell a weboldal: új kisvállalkozás indulása, céges honlap, privát blog, régi honlap újratervezése, stb… Ahhoz, hogy legyen a weboldalon tartalom, szükségem lesz szövegre. Meg kell tervezni, hogy melyik oldalon mi szerepeljen.

Amiben segítek: ha tudom, hogy kb. mi lesz a tartalom, menürendszert készítek hozzá és megmondom, hol mennyi a minimális és a maximális szöveg, amit még elolvasnak a felhasználók. Ha nagyon nem tudsz mit írni, akkor van szövegírónk, aki akár meg is írja helyetted a tartalmat.

2. Képek, videók

Legjobb, ha saját képeket használunk a weboldalunkon, főleg, ha terméket, szolgáltatást szeretnénk bemutatni. Lehetőleg minél nagyobb felbontású fotókat küldj és küldd el mindet, ami van, majd én válogatok és cserélni is bármikor lehet őket.

Amiben segítek: ha nincsenek saját fotóid, akkor a témához illő képeket keresek a weblapodhoz stock fotó oldalakon. Ezek, mivel jogdíjasok, általában pénzbe kerülnek, viszont cserébe kiváló minőségűek és senki nem fog minket azzal vádolni, hogy elloptuk a fotóit.

Ajándék minden weboldalhoz: igény szerint minimum 10 darab jogtiszta, kereskedelmi célra felhasználható fotó vagy grafika, melyet elhelyezek a weboldalon. Ha még nincs megfelelő fotód, amit weboldaladon használnál akkor ideális megoldás a minőségi stock fotók használata.

Ha már ennyi van, akkor neki is kezdhetünk a tervezésnek!

És mi az, ami jó ha van, nagyon szoktam neki örülni?

1. Weboldalak, amik tetszenek:

Jó, ha van elképzelésed magáról a dizájnról. Természetesen nem kész terveket várok, hanem csupán 2-4 olyan honlap linkjét, ami neked nagyon tetszik és akár színekben, akár elrendezésben, akár hangulatban hasonlót szeretnél. Ha nincs ilyen, akkor nézz szét a referenciáim közt, illetve szívesen mutatok én is a témához illő sablonokat.

2. WordPress sablonok:

Ha WordPress oldalt szeretnél, akkor nézegess, válogass sablonokat. Itt is van sok, de persze ingyenesből is szinte minden megvalósítható. Ez is amiatt fontos, hogy lássuk, milyen a stílusod, mi az elvárásod a készülő weboldaladdal szemben.

3. Logó, arculati elemek:

Ha van már a cégednek logója, akkor annak színeiből, stílusából indul a tervezés. Nem akarok nagyon eltérő, oda nem illő weboldalt készíteni, mert akkor a látogatók összezavarodnak, nem tudják, mire számítsanak és nem jönnek vissza hozzád.

Ha még nincs logód, készítek neked! Ebben az esetben jó, ha vannak színek, betűtípusok, amiket viszont szeretnél látni a weblapodon. Ha nőiesebb logót szeretnék, itt is nézelődhetsz!

4. Tárhely és domain:

A tárhely az, ahol a weben maga a weboldal file-jai, szövege, képek, kódok, stb. tárolódik. A domain pedig a www.VALAMI.hu Ezek nélkül nem kerül fel a weblapod a netre.

Ha segítség kell, nem tudod, honnan, mekkorát, mennyiért, elintézem neked!

Ha hasznosnak találod a cikket, kérlek, oszd meg!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Landig page – 12 fontos elem és jobban fog konvertálni az érkező oldalad

Landig page – 12 fontos elem és jobban fog konvertálni az érkező oldalad

Mi az a landing page? A digitális marketingben a céloldal/landing page önálló weboldal, amelyet kifejezetten egy marketing- vagy reklámkampány céljára…
8 azonnal használható módszer, hogy a kapcsolati űrlapod többen töltsék ki

8 azonnal használható módszer, hogy a kapcsolati űrlapod többen töltsék ki

Kíváncsi vagy, miért nem töltik ki elegen a weboldaladon a kapcsolati űrlapot? Minden weboldal azért készül, hogy végül pénzt keress…
Tecnikai SEO beállítások kezdőknek

Tecnikai SEO beállítások kezdőknek

6 technikai SEO beállítás, hogy jobban teljesítsen a weboldalad a Google-ben Nem számít, milyen nagy forgalma van a blogodnak, jó…