Barion Pixel

Webdesign tippek – mire figyelj a készülő weboldalad kialakításakor

ADOK NÉHÁNY ÖTLETET, HOGY MIRE FIGYELJ ODA KÉSZÜLŐ WEBOLDALAD TERVEZÉSE KÖZBEN

Ha most készül a weboldalad és nem vagy biztos abban, hogy mitől lesz jó a design, akkor nézd végig az általam készített képeket!

A weboldalad színei passzoljanak a márkádhoz! Fontos, hogy bizonyos színek bizonyos érzésekhez kapcsolódnak. Ezek kövesség a már meglévő logót is. Ha nem tudod, merre indulj el, nézegess színpalettákat vagy használd az Adobe színtervezőjét.

A negatív tér sokkal jobban megragadja a figyelmet, mintha minden egy oldalra lenne zsúfolva. Szöveg esetén nagyobb térközöket érdemes hagyni. Minél kevesebb az objektum, annál figyelemfelkeltőbb maga a tartalom.

A legfontosabb tartalom a weboldaladon mindig tűnjön ki! Ne engedd, hogy elvesszen a sok információ közt, hisz akkor a látogatók sem találják meg és sok-sok megrendelőt, vevőt vagy olvasót fogsz veszíteni.

Három, de inkább csak kétféle font legyen egy dizájnon belül. Ez épp úgy érvényes a weboldalra, mint az arculati elemekre. Mindenképp győződj meg, hogy nem üti egymást a két font típus, mert akkor sem fognak jól mutatni. Keress font-párokat, ha nem tudod, mit mivel lehet párosítani. Érdemes kipróbálni azt is, hogy egy font különböző vastagságait használod. Pl. a cím lehet bold, a kenyérszöveg regular és az apróbetűs rész light – egy azon font családból.

Az információ jól tagolható a kontraszt alkalmazásával is. Az olvasót lehet irányítani, megmutatni neki, merre szeretnénk, hogy tovább haladjon a weboldalunk böngészésben. Sötét háttér-világos tartalom vagy fordítva. Mindkettő ugyanolyan jó!

A fotók minősége nagyon fontos. Mindeképp kerüld a rossz minőségű, pixleles, homályos fotóak, mert nem mutatnak jól a weboldaladon. Törekedj, az éles, nagy méretű, jó minőségű képek használatára! ITT is talász ingyenes fotólelőhelyeket, ha nem lenne elegedő saját kép a weboldalra.

A lassú, nehezen betöltődő weboldalakat senki sem szereti. Ha lassabb a betöltési sebessége, mint 2mp, akkor optimalizálni kell a tartalmat. Sebességmérőt itt találsz: tools.pingdom.com

Ha hasznosnak találod a cikket, kérlek, oszd meg!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Landig page – 12 fontos elem és jobban fog konvertálni az érkező oldalad

Landig page – 12 fontos elem és jobban fog konvertálni az érkező oldalad

Mi az a landing page? A digitális marketingben a céloldal/landing page önálló weboldal, amelyet kifejezetten egy marketing- vagy reklámkampány céljára…
10 legjobb ingyenes WordPress sablon lelőhely

10 legjobb ingyenes WordPress sablon lelőhely

Ha úgy döntöttél, hogy nekiállsz egy WordPress alapú weboldalt létrehozni, mi is az első probléma amivel szembetalálod magad? Egyből az…
Weboldal készítés trendek 2018-ban

Weboldal készítés trendek 2018-ban

MEGMUTATOM A LEGÚJABB IRÁNYZATOKAT A WEBDESIGN-BAN! Ha még nincs elképzelésed, nézz szét a listában, biztosan megtetszik valami! 1. ÁRNYÉKOLÁS –…