Miért jobb haladni a korral? Avagy a modern technológia előnyei

Az utóbbi évtizedekben a technológiai fejlődés annyira felgyorsult, hogy az emberek már szinte alig tudják követni. Pár év és teljesen miénk lehet a metaverzum, az autók lassan elérik a nulla károsanyag-kibocsájtást, és már húst is tudunk növeszteni. Sőt a gondolatainkkal irányíthatjuk a számítógépeket, miközben robotokkal dolgozunk együtt. Beléptünk tehát a digitalizáció és a robotika világába, amitől sokan tartanak. Az alábbiakban bemutatjuk: nincs miért.

A digitalizáció segít abban, hogy több időnk legyen egymásra

Bizony. Hiába élünk az internet világában az idősebb generációk jóslatai ellenére ez nemhogy elzárt volna minket, hanem pont, hogy összehozott. Az internet segítségével olyan programokról szerezhetünk tudomást, amiről korábban soha. A világ minden tájáról lehetnek barátaink, és anélkül ápolhatjuk a baráti kapcsolatainkat, hogy aggódnunk kéne a távolság miatt. Mi ez, ha nem a szociális éra hatalmas fejlődése? Nem csak ebben segített viszont közelebb kerülni egymáshoz. A digitális világnak, például a robotikának és a különféle okos eszközöknek köszönhetően több időnk lett egymásra. Ma már sok mindent ki tudnak váltani a gépek, amelyek a rossz hírekkel ellentétben nem a munkát veszik el, hanem könnyebbé és fenntarthatóbbá teszik azt a dolgozók számára.

Talán pár év múlva már sok száz évig is élhetünk

A technológia fejlődésével az ember életkora is egyre jobban kitolódik. Viszont nem csak kitolódik, hanem a biológiai életkor is fokozatosan elhúzódik. A mai negyvenesek a régi harmincasok, amíg a mai harmincasok a régi húszéveseknek felelnek meg. Ez pedig egyáltalán nem rossz, hiszen évről évre kevesebbet öregszünk és tovább élünk. Méghozzá az egészségügy és a biológia tudomány fejlődésének köszönhetően. Az olyan kütyük feltalálása például mind a modern innováció része, mint a szájzuhany, vagy éppen az antibakteriális kenőcs. Lehet, hogy apróságnak tűnik, viszont valójában olyan komoly bajoktól menthetnek meg minket, amire régen egyáltalán nem volt gyógyír. Élvezzük tehát a technológia és a modern világ adta lehetőségeket, mert pont hogy értünk vannak, és nem csak értünk, hanem a bolygónkért is.

Ha hasznosnak találod a cikket, kérlek, oszd meg!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Ha szeretnéd megduplázni a weboldalad forgalmát, akkor ez az e-book NEKED készült!

Töltsd ki az űrlapot és máris úton lesz feléd az INGYENES útmutató!