Az online jelenlét elengedhetetlen része: a megfelelő számítógép

Sok kisvállalkozás webfejlesztőhöz és grafikushoz fordul, hogy megfelelő módon jelen lehessenek az online térben. Mikor megkapják a megrendelt anyagokat és az instrukciókat weboldaluk karbantartáshoz, akkor viszont különféle problémákba futnak bele. Ez legtöbbször a számítógépük rossz teljesítményéből adódik. A hazai kkv-szektorban ez a jelenség sokkal gyakoribb, mint gondolnánk.

Az ideális számítógép

Nem arról van szó, hogy sokszázezres szupergép kellene egy vállalkozás működtetéséhez. Az viszont tény, hogy a netes böngészésen, a közösségi médiás felületeken és az online videókon túl többre is képes kell, hogy legyen üzleti célok esetében számítógépünk. Ezt akár már egy 200-300 ezer forintos laptoptól is megkaphatjuk. Egyéb esetben a gépünk igencsak sűrűn lefagyhat, ha például professzionális grafikai fájlokat kapunk, jobb minőségű képeket szerkesztenénk közösségi oldalunkra, vagy épp webáruházunkon több terméket szeretnénk egyszerre kezelni. Fontos azonban, hogy mindig megbízható helyről vásároljunk új számítógépet, ahol részletes leírást olvashatunk a kínálatról, és megfelelő garanciát is adnak hozzájuk. Az Alza oldala kiváló példa erre – ráadásul itt össze is tudjuk hasonlítani a gépek jellemzőit, ami segít a legjobb árkategória kiválasztásában.

Tárhely és képminőség

Ha vállalkozásunk részére számítógépet vásárolnánk, a megfelelő tárhely elengedhetetlen szempontot jelent. A céges fájlok mellett ugyanis a weboldal és a grafikai arculat anyagai is sok helyet foglalhatnak. Érdemes tehát különösen odafigyelnünk erre. A kijelző és a grafikai teljesítmény szintén fontos. Ha magunk szeretnénk kezelni weboldalunkat, akkor a megfelelő nézet elengedhetetlen számunkra.

PC vagy laptop?

Ezt leginkább a vállalkozásunk jellege határozza meg. Amennyiben fizikai üzlettel is rendelkezünk, egy PC jobb választást jelenthet. Egyszerűbb bővíteni, cserélni az elromlott alkatrészeket és a kijelző, valamint a klaviatúra mérete is nagyobb kényelmet biztosít. Azonban virtuális üzletekhez egy laptop kellő mobilitást ad számunkra. Sokan digitális nomádként irányítják az üzletük, amihez egy laptop kiváló segítséget jelent.

Ha hasznosnak találod a cikket, kérlek, oszd meg!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Ha szeretnéd megduplázni a weboldalad forgalmát, akkor ez az e-book NEKED készült!

Töltsd ki az űrlapot és máris úton lesz feléd az INGYENES útmutató!